1990

Seura on keski-ikäinen, täydet 50-vuotta on toimittu ja ko. juhlassa on kuulutettu jo seuran historiikin tekijää, vapaaehtoisia ei vaan löytynyt.

Muuhunkin toiminnan vilkastumiseen on paineita, sillä Karjalaan pääsee jo turistimatkoille ja niin monet lähtevät etsimään synnyin - ja elinpaikkojaan, Karjalasta puhutaan, siitä tahdotaan tietoa ja moni huomaa olevansa juuriltaan karjalainen.

Vuosikymmenen alussa seura nuortuu - puheenjohtajan kautta ja puolesta välistä vuosikymmentä seuran peräsimessä onkin jo karjalaisjuurinen puheenjohtaja. Jäsenmäärä nousee, tarinailloissa on esitelmiä ja tapahtumia tulee koko ajan lisää. Seura näkyy niin mediassa kuin suurelle yleisöllekin mm. “Taiteiden yössä”, jossa pidettiin 3 suurta näyttelyä. Seuran jäsenet ovat kaikessa aktiivisesti mukana.

Vuosikymmen “huipentuu” valtakunnallisten Karjalaisten kesäjuhlien viettoon Vaasassa, missä seurallamme oli iso työtehtävä. Silloinen presidenttimme Martti Ahtisaari kunnioitti läsnäolollaan ja juhlapuheellaan juhlaamme.  Fanfaarien säestäessä siirryimme Vuosituhannelta toiselle luottavaisin mielin.

Lue: Presidentti Martti Ahtisaaren puhe

KARJALAISET KESÄJUHLAT 1999        jatkuu...

.

19.6.1999 Vaasan Kaupungintalo. Karjalaisen Nuorisoliiton kansainvälinen kansantanssi- konsertti.

KARJALAISET KESÄJUHLAT 1999

.

Presidentti Martti Ahtisaari juhlapuhe Vaasan Liiketalous - ja Hotelli- Instituutti (Kauppaoppilaitos)